De meest gestelde vragen over HackShield

Wat is HackShield?

HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via een game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Door wie is HackShield opgericht?

HackShield is in 2018 opgericht door Flavour en KraBé Academy met als doel het creëren van een cyberveilige generatie. Ze krijgen hierbij hulp van onder andere de Rabobank, ECP, SIDN en TNO.

Hoe kan ik HackShield spelen?

Je kan HackShield spelen op een laptop of pc via www.joinhackshield.nl en op een tablet en smartphone door de app te downloaden in de App Store of Google Play.

Is HackShield gratis?

Ja, HackShield is gratis en zal dat ook altijd blijven. Er zijn geen in-app aankopen, HackShield heeft geen winstoogmerk, en doet niet aan kindermarketing.

Moet ik een account aanmaken om HackShield te spelen?

De eerste episode van de basistraining is te spelen zonder account. Als je daarna door wil spelen moet je een account aanmaken.

Wil je kans maken op prijzen of Cyber Agent van je gemeente worden? Dan moet je een e-mailadres achterlaten van iemand van 18 jaar of ouder. We gebruiken dit e-mailadres alleen om contact met je op te nemen als je iets gewonnen hebt. Meer informatie hierover vind je in de Privacy Policy en de Algemene Voorwaarden.

Kan ik iets winnen?

Ja, er zijn verschillende toffe producten van HackShield (bijvoorbeeld boeken en t-shirts) die je kunt winnen. Om kans te maken op deze prijzen moet je een account aanmaken. Hou onze website in de gaten om te zien hoe en wanneer je voor prijzen kunt strijden!

Zijn er speciale HackShield producten te koop?

Nee, je kunt geen HackShield merchandise kopen. Deze zijn alleen te winnen via de game en op bijvoorbeeld events. Hou onze Nieuwspagina in de gaten om te zien hoe je prijzen kunt winnen en waar HackShield aanwezig is!

Hoe word ik Cyber Agent?

Cool dat je Cyber Agent wil worden! Begin snel met de Basistraining zodat je alles leert over hacken, veilig internetten en online gevaar. Als je klaar bent met de Basistraining ben je Cyber Agent. Dan is het je taak om je omgeving te beschermen tegen online gevaar, bijvoorbeeld via de Quests. 

Ik ben Cyber Agent, en nu?

Tof dat je Cyber Agent bent geworden! Je kan nu jezelf en anderen beschermen tegen cybercriminaliteit. In de Quests die binnenkort zijn te spelen via de App vind je verschillende uitdagingen waarmee je bijvoorbeeld je ouders en opa’s en oma’s iets kan leren over online veiligheid. Ook kun je bijvoorbeeld een spreekbeurt houden in je klas.

Heb je nog andere ideeën over wat je als Cyber Agent kan doen? Laat het ons hier weten!

Hoe kan ik Cyber Agent van mijn gemeente worden?

Om Cyber Agent van je gemeente te worden moet je een HackShield ID aanmaken. Je kan dan aangeven of je kans wil maken om Cyber Agent van je gemeente worden. Als je wordt geselecteerd als Cyber Agent van je gemeente neemt HackShield contact met je op.

Op dit moment zijn nog niet alle gemeenten in Nederland op zoek naar Cyber Agents. Als een nieuwe gemeente Cyber Agents zoekt laten we het weten via onze Nieuwspagina.

Mijn vraag staat er niet bij!

Heb je een andere vraag of loop je tegen een probleem aan bij het spelen van HackShield? Dan kun je ons hier een berichtje sturen. Je krijgt dan binnen drie dagen antwoord op je vraag.

Moet je ineens alles weer opnieuw spelen?

Heb je HackShield al eens gespeeld maar kun je niet meer verder waar je bent gebleven? Dan heb je misschien een oud account. We zijn bij HackShield namelijk altijd bezig om de game te updaten en nog beter en toffer te maken. Daarom kan het gebeuren dat je met een oud account niet meer verder kunt spelen. De oplossing is gelukkig heel simpel: HackShield opnieuw spelen. Een echte Cyber Agent als jij heeft dat zo geregeld toch?